Filters
Terug naar overzicht

Exclusieve herenschoenen voor een bruiloft

Wat trekt u aan als u wordt uitgenodigd op een bruiloft? Niet elke kleur of outfit is geschikt om te dragen en u wil niet underdressed zijn, maar ook niet overdressed of beter gekleed zijn dan de bruidegom. Onze eerste tip is, lees goed de uitnodiging of de brief van de ceremoniemeester! Meestal wordt daar een dresscode in vermeld of staat er een wens op, zoals dat het gewaardeerd wordt als u een bepaalde kleur draagt.

Draag in ieder geval nooit een jeans of een wit pak, tenzij het bruidspaar hier expliciet om vraagt, anders is dit op een bruiloft eigenlijk not done. De kleur zwart is voor een pak voor overdag ook niet echt geschikt. Voor ’s avonds kan zwart wel perfect zijn, zeker als er een dresscode is als black of white tie. Staat er in de uitnodiging een dresscode, probeer dan altijd om hier rekening mee te houden. Het is wel zo correct om de wensen van het bruidspaar te respecteren. Heeft u niks in de kast hangen wat in de buurt komt, dan kan dit een mooie gelegenheid zijn om iets nieuws aan te schaffen, huren is natuurlijk ook altijd een optie.

De perfecte schoenen voor op een bruiloft

Wanneer u heeft besloten wat u aan gaat trekken, dan moet u nog de schoenen en accessoires bepalen. Of u nu een combinatie aantrekt of een pak, accessoires maken de man! Met een pochet, vlinderdas of bijzondere manchetknopen geeft u uw outfit een personal touch en kunt u uw persoonlijkheid onderstrepen. Kiest u voor een houten vlinderstrik of gaat u voor een mooie, zijde stropdas? Een dergelijk detail geeft uw outfit een geheel andere uitstraling!

U begrijpt dat wij uw schoenen en riem het allerbelangrijkst vinden. Zorg dat deze matchen voor een verzorgde uitstraling. Nieuwe schoenen raden wij niet per se aan als u bruiloftsgast bent, omdat u vaak veel moet staan op zo’n dag en nieuwe schoenen kunnen dan flink gaan knellen. Zorg wel dat uw schoenen er als nieuw uitzien, dus zorg dat ze gepoetst zijn en dat ze met een spanner in de kast op u staan te wachten, zodat u tot in de puntjes verzorgd voor de dag komt.

Let bij uw schoenkeuze altijd goed op de locatie van de bruiloft. Het is momenteel hartstikke in om op het strand te trouwen, maar dit is niet de meest ideale plek voor uw mooiste schoenen. Zand en zout kunnen voor lelijke kringen zorgen in het leer en bovendien vraagt het strand om een andere dresscode. Op een dergelijke locatie is een linnen pak wellicht niet gek met een paar loafers eronder, terwijl dit op een chique landgoed misschien wel misstaat.

Kortom, let bij de keuze van uw outfit en schoenen op de wensen van het bruidspaar en de locatie. Kies in ieder geval voor een paar schoenen waarmee u comfortabel de dag door komt, zodat niks u in de weg staat om een dag te genieten met het bruidspaar!

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid.