Filters
Terug naar overzicht

Crockett & Jones

Door de grote diversiteit aan leesten, modellen en uitvoeringen weet Crockett & Jones zich te onderscheiden. Hierdoor heeft het merk in de afgelopen decennia een belangrijke plaats verworven in de collectie van Hermans.Gevestigd in Northampton, het hart van de Britse schoenindustrie, is Crockett & Jones sinds 1879 gespecialiseerd in de vervaardiging van klassieke handgemaakte schoenen volgens de Goodyear-methode. Hoewel het productieproces zich sinds de oprichting heeft ontwikkeld, dankzij betere machines en onder invloed van moderne veiligheidseisen, is de fabriek zelf verrassend weinig veranderd en ademt nog dezelfde sfeer uit van traditioneel vakmanschap. 

In het jaar van oprichting besluiten twee zwagers met elkaar een schoenenfabriek te beginnen. Ze hebben weinig financiële middelen, waardoor het merk, dat inmiddels is uitgegroeid tot een iconisch schoenenbedrijf, zeer klein begint. Met minder dan twintig mensen maakt Crockett & Jones in de beginjaren hun collecties, maar doordat kwaliteit vanaf het eerste moment hoog in het vaandel staat, kan het merk al snel groeien.

Om de schoenen hun kenmerkende duurzaamheid en comfort te geven, verrichten ervaren vakmensen meer dan 200 handelingen. Dit hele proces neemt gemiddeld 8 weken in beslag en dit resulteert in schoenen die zich onderscheiden van elk ander merk. De bijzondere constructies die Crockett & Jones verwerkt in hun schoenen zorgt ervoor dat ze bijzonder sterk zijn en, eenmaal ingelopen, de drager enorm veel loopcomfort bieden.

Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer bij dit bedrijf, maar zij werken nog steeds op dezelfde manier als hun voorvaderen. De Goodyear-methode is ook zo solide, dat het merkwaardig zou zijn om hier iets aan te veranderen. Bovendien zijn de modellen klassiek en tijdloos, hierdoor raakt het merk nooit uit de mode. Naast de klassieke veterschoenen en gespschoenen maakt Crockett & Jones ook mooie boots, waardoor u voor elke gelegenheid een model kunt vinden van dit merk.

Neem online een kijkje bij ons assortiment van Crockett & Jones of laat u in de winkel adviseren door onze schoenspecialisten.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid.