Filters
Terug naar overzicht

De karakteristieke winkel

De karakteristieke winkel maakt een bezoek aan Hermans een ware belevenis. Onze schoenadviseurs assisteren u graag bij uw keuzes op het gebied van leersoorten, pasvorm en maakwijzes. Daarnaast weten zij precies welke accessoires uw outfit compleet maken. Hermans Schoenen is gesitueerd op het Oudkerkhof 22. Het Oudkerkhof is een prachtige winkelstraat die ook wel de Utrechtse PC Hooftstraat wordt genoemd en is sinds eind 2017 bij het voetgangersgebied van de binnenstad getrokken.

Sinds jaar en dag bezoeken de inkopers van Hermans schoenen vakbeurzen overal ter wereld op zoek naar de beste herenschoenen en accessoires. Deze zoektocht resulteert elk seizoen weer in een gevarieerde en tot de verbeelding sprekende collectie. Bij Hermans treft u naast Engelse traditionals, ook prachtige handgeverfde Italiaanse schoenen aan. Uiteraard zijn ook Nederlandse ontwerpen ruimschoots vertegenwoordigd.


Onze schoenadviseurs

Zowel het karakteristieke pand als de schoenadviseurs van Hermans maken een bezoek aan de winkel een ware belevenis. Om dit elke dag te realiseren zijn we bij Hermans Schoenen op zoek naar de juiste personen met een passie voor stijlvolle herenschoenen en het enthousiasme om dit dagelijks over te brengen op onze klanten en collega's. Daarnaast kenmerken onze schoenadviseurs zich door een uitgebreide kennis van en ervaring met diverse maakwijzen, pasvormen en leersoorten. De kennis wordt vergaard door een uitgebreide opleiding tot schoenadviseur. De ervaring wordt meegebracht en overgedragen door collega's.

Historie

In het begin
Door de jaren heen breidde het aanbod van de verschillende wijdtematen en lengtematen zich uit. Voor bijna elk model schoen waren er verschillende wijdtematen. Hermans werd een winkel waar iedereen kon slagen voor een paar schoenen. In de jaren zeventig veranderde de modewereld en met name die van de damesschoenen. Er werd minder gekeken naar duurzaamheid en pasvorm, maar meer naar trends. Klanten wilden iedere keer iets anders. Voor Hermans Schoenen was het lastig om met deze trend mee te gaan vanwege het grote aantal breedte en wijdtematen. In deze periode had Hermans moeite om een plek te vinden in het nieuwe schoenenlandschap.

De huidige winkel
Begin jaren negentig werd de knoop doorgehakt en werd besloten om alleen met herenschoenen door te gaan. in 1995 verhuisde Hermans van de Lange Janstraat naar het Oudkerkhof 22. Het doel bleef verder ongewijzigd: nog steeds moest elke man kunnen slagen bij Hermans, ongeacht zijn schoenmaat. De collectie werd uitgebreid en er werden verschillende merken toegevoegd aan de collectie, zoals Santoni, Tod’s, Harris. Ook bleven de klassiekers zoals Loake en Crockett and Jones in het assortiment.

Online bestellen 
Ook in de huidige winkel wordt gekeken naar trends en verbeteringen. Zo heeft Hermans een aantal keer een metamorfose gehad: van een Timberland shop-in-shop tot een Canali-hoek waar truien en hemden werden verkocht. Vandaag de dag worden er naast schoenen, ook paraplu’s, tassen, sokken, manchetknopen en portemonnees verkocht. Er wordt altijd gekeken naar nieuwe aanvullingen op de collectie zowel op het gebied van schoenen als accessoires. Daarnaast heeft Hermans sinds een aantal jaar een webshop, zodat men tegenwoordig dag en nacht bij Hermans Schoenen kan winkelen.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid.