Shopping bag
Filters
Favorieten

Er zijn geen favorieten geselecteerd

Terug naar overzicht

Tien redenen om het Oudkerkhof te bezoeken

Wij hoeven u niet te vertellen dat het Oudkerkhof één van de mooiste straten van Utrecht is. Iedereen die graag bij ons langskomt in de winkel is gecharmeerd van de straat waaraan wij gevestigd zijn. De oude, karakteristieke panden en de luxueuze, maar toegankelijke winkels maken van het Oudkerkhof een bijzondere plek in het oude centrum van Utrecht. Eigenlijk is onze winkel natuurlijk al reden genoeg om het Oudkerkhof te bezoeken, maar onze straat heeft nog meer te bieden. Wij zetten voor u op een rijtje, wat deze historische straat zo aantrekkelijk maakt.

1. Wanneer wij zeggen dat de straat waaraan wij gevestigd zijn een historische plek is, dan is dit alles behalve overdreven. De geschiedenis van het Oudkerkhof gaat terug naar het jaar 700 na Christus. Rond deze tijd werd er op deze plaats een begraafplaats gecreëerd voor rijke burgers en hieraan ontleent de straat nog steeds zijn naam.

2. Niet alleen de panden aan onze straat springen in het oog, ook de straat zelf is onderscheidend. Een bijzonder gegeven is het hoogteverschil in de straat. De kant van de Domstraat ligt maar liefst 1,5 meter lager dan de kant van de Stadshuisbrug. Wanneer u het Oudkerkhof bezoekt en hier op let, is het hoogteverschil duidelijk zichtbaar.

3. Niet alleen wij zijn gecharmeerd van de panden in onze straat. Het Oudkerkhof kent maar liefst 13 rijksmonumenten! Wanneer u door de straat wandelt, is het raadzaam om uw ogen de kost te geven. Neem de gevels in u op en laat u verrassen door de architectuur. Zo heeft het pand op nr. 23 bijvoorbeeld een fraaie lijstgevel met neo-gotische-romaanse ornamentatie en het pand op nummer 29 verrast omdat dit een voormalig koetshuis is geweest.

4. Houdt u van exclusieve kleding en maatwerk? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan New Tailor. Wanneer u op zoek bent naar een pak dat perfect zit, bent u hier aan het juiste adres. Bij New Tailor heeft men oog voor detail en wordt uw lichaam professioneel opgemeten, zodat uw kleding straks gegarandeerd als gegoten zit.

5. Het Oudkerkhof was al prachtig, maar sinds dit jaar is de straat nog mooier. Er zijn parkeerplekken verdwenen en bomen geplaatst om de straat nog aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek. Op deze manier wordt rondlopen in de mooiste straat van Utrecht nog aangenamer!

6. Heeft u genoeg rondgestruind en bent u toe aan een heerlijk hapje eten? Neem dan plaats bij Loetje. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig rijksmonument aan het Oudkerhof en heeft grote ramen, een sfeervol interieur met knusse meubels en is mede hierdoor een prettige plek om iets te eten of drinken. Bovendien is de biefstuk van dit restaurant een begrip.

7. Naast mooie kledingwinkels en horecagelegenheden kent het Oudkerkhof sinds kort ook een vernieuwende meubelzaak. Bolia is een Scandinavische meubelzaak en de producten die er worden verkocht, zijn ontworpen door jonge of juist ervaren designers. Hierdoor is er voor iedereen iets moois te vinden en is deze plek een echte aanrader voor liefhebbers van Scandinavisch design.

8. Bent u een fijnproever en kunt u een goede wijn waarderen? Loop dan langs bij Margaret Wines, hier hebben ze bijzondere wijnen in huis. Bij deze gemoedelijke winkel wordt alles nog rechtstreeks bij de wijnboeren zelf ingekocht. U kunt er een uitgebreide selectie kwaliteitswijnen uit Italië, Frankrijk en veel andere wijnlanden vinden. Elke dag staan een aantal wijnen op de proeftafel ontkurkt en het enthousiaste personeel helpt u graag met het maken van een keuze.

9. Door de vele boetieks en horecagelegenheden op het Oudkerhof worden er vaak evenementen georganiseerd die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Hermans doet vaak mee aan evenementen, dus volg ons op social media om op de hoogte te zijn van onze events of kijk op de site van de gemeente voor een overzicht van de geplande activiteiten.

10. Last but not least, onze eigen winkel is natuurlijk een plek die u niet mag overslaan als u het Oudkerkhof bezoekt. Of zijn wij de reden dat u naar deze mooie, historische straat komt? De karakteristieke winkel maakt een bezoek een ware belevenis. Onze schoenadviseurs assisteren u graag bij uw keuzes op het gebied van leersoorten, pasvorm en maakwijzes. Daarnaast weten zij precies welke accessoires uw outfit compleet maken en kunnen zij u ook nog meer vertellen over de andere, fraaie winkels in onze mooie straat.    
  • Snelle levering
  • Gratis verzending v.a. € 100
  • Traditioneel vakmanschap
Terug naar boven

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid.