Crockett & Jones

Gespschoenen

7 Producten
Filters
Filters
Crockett&Jones gespschoenen


Crockett&Jones is een brits merk uit Northampton en maakt al sinds de 19e eeuw de meest prachtige schoenen. Crockett and Jones gebruikt de goodyear maakwijze voor al haar schoenen.

 De collectie is opgebouwd uit de handgrade modellen en benchgrade modellen. De handgrade schoenen hebben meer bewerkingen ondergaan en zjin gemaakt van nóg beter leerkwaliteit. Zowel enkele gesp als dubbele gespschoenen zijn in de collectie.

 De meeste modellen zijn gemaakt op een E leest maar Hermans heeft ook speciaal de Monkton op een G-leest laten vervaardigen. De schoenen van Crockett&Jones kunnen vaak worden verzoold dankzij deze goodyear maakwijze. Gespschoenen zijn geïnspireerd door de sandalen die monniken vroeger hadden waar bovenop de wreef een gesp zat om de sandalen te sluiten. Vandaar dat gespschoenen ook "Monks" worden genoemd.

De historie van bepaalde items is niet altijd te achterhalen, dit geldt ook voor de momenteel populaire monk strap schoenen. Er is een verhaal bekend over een monnik afkomstig uit de alpen die in de 15e eeuw een speciaal soort sandaal ontwikkelde. Een Engelsman , die deze monnik daar ontmoette, nam een paar van deze sandalen mee naar Engeland. Daar in Engeland waren ze zo enthousiast over de sandalen dat het een groot succes werd.

Als eerste was er de single monk strap, later kwam er de double monk strap. De gesp die gebruikt wordt bij de monk strap shoes was van orgine een zadelgesp.Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid.